kisbyverdocnk veurne

KIS by Verdonck

is ontstaan als koffie – ontbijt – brunch en lunchbar met een tikkeltje healthy, maar vooral Keep It Simple, touch. Lotte en haar zakenpartner David zijn al zestien jaar een gekende waarde in Veurne. Ze maakten de vroegere Verdonck tot een succesvolle en bloeiende zaak die zelfs al nostalgisch kan genoemd worden.

KIS by Verdonck is ontstaan bij de twee besties Lotje en Lientje. Twee zielsvriendinnen met enerzijds dezelfde passie en visie in het leven en anderzijds dezelfde drive in sport en voeding. En laat nu net dat laatste voeding datgene zijn wat ons tot twee handen op één buik heeft gemaakt.

Op ons sterk vriendschappelijk fundament willen we onze passie om mensen te laten genieten vanuit hun buikgevoel hier létterlijk op de kaart zetten. De buikjes zullen gevuld worden met overheerlijke, lekker gezonde maar vooral ‘het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om lekker te zijn’ gerechtjes. Onze visie Keep It Simple trekken we daarin door.

Twee toppers in de keuken zorgen ervoor dat jullie smaakpapillen getriggerd zullen worden. David heeft jaren zijn ervaring opgedaan in vele Franse keukens en zal samen met Sammy, die al jaren als een gepassioneerde hobby-kok lekkere gerechtjes op tafel tovert, deze sensaties op jullie bord brengen. Laat je bedienen door ‘Only Good Vibes’ en geniet want de Westkust en Veurne heeft iets nieuws. Ervaar met al jullie zintuigen door te voelen, te kijken, te luisteren, te ruiken en vooral te proeven…heel bewust.

Veel liefs

De healthy crew
Lotje, Lientje, David en Sammy

Verdonck blijft een magisch sprookje

Er was eens…ergens in de jaren 1950 een man genaamd Pierre Verdonck die een confiserie startte waar vooral snoepgoed en de jullie welbekende ‘babelutten’ werden gemaakt. Hij leefde van het succes, want al snel breidde het assortiment uit naar chocolade artikelen die je nu nog steeds kan vinden in de welgekende chocoladewinkel.

Door de opkomst van het fenomeen ‘TEAROOM’ 10 jaar later kregen de smaakpapillen nog een extraatje! ‘. De artisanale nostalgische pannenkoeken werden een feit, deze kon je er proeven.

En het fameuze recept van ‘HET VERDONCK IJS’ werd toen ook op punt gezet wat resulteerde in buitenlanders die een bezoek aan Verdonck als een must beschouwden. Ondertussen is
Veurne nu het enige overblijvende huis met z’n grote naam, daar waar alles begon. Generaties introduceren het mooie product van jaren nu aan de jongere generatie. Nieuwe en hippe trends liggen steeds op de loer, doch blijven we trouw aan de ‘klassieke waarden’ van de familie Verdonck.

Geniet van het historische sprookje… het is nog lang niet uitverteld!